Novi trejler za “Igre gladi”

Novi trejler za film “Igre gladi” (“The Hunger Games”), pojavio se juče na Internetu, pedeset dana uoči premijere filma.

Radnja filma snimanog prema istoimenom hit romanu Suzan Kolins, smeštena je u distopijskoj zemlji Panem, stvorenoj na ruševnim ostacima Severne Amerike. Zemlja je podeljena na dvanaest distrikta kojima brutalno upravlja glavni grad Kapitol. Prestonica distrikte drži u pokornosti, između ostalog, i tako što ih primorava da svake godine organizuju zloglasnu lutriju i izvuku imena po jednog dečaka i devojčice uzrasta između 12 i 18 godina za učešće u “Igrama gladi” – borbi do smrti, koju uživo prenosi televizija.

U jednominutnom trejleru prikazan je momenat kada se Katnis, koju u filmu tumači Dženifer Lorens, dobrovoljno javlja da u igrama nastupi umesto svoje mlađe sestre čije ime je izvučeno na lutriji. Takođe, u trejleru se može nakratko videti panorama živopisnog glavnog grada Panema, a tu su i kratke sekvence koje prikazuju neka od važnijih dešavanja pred početak Igara, kao i nekoliko snimaka sa samog “terena”.

Film “Igre gladi” režira Geri Ros, a pored Dženifer Lorens, uloge tumače: Džoš Hačerson, Liam Hemsvort, Vudi Harelson, Elizabet Benks, Leni Kravic, Donald Satrlend i drugi.

Američka premijera filma zakazana je za 23. mart ove godine.