Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: APOKALIPSA JUČE, DANAS, SUTRA  (Pročitano 3448 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #60 poslato: 20.02.2010. 17:44:07 »

Meni sad nešto nije jasno, Gorane, s dužnim poštovanjem.
Ja sam ti već pisao na mejl da mi oceniš priču, i napisao si mi razloge zbog kojih nije ušla,
koje razumem i ne bunim se, a takođe si mi napisao da je moja priča najbolja od onih koje
nisu ušle, a da takvih ima i oko 20.??
Moja priča je " Srećna ti Nova Godina ".
Sačuvana
Draza
Moderator
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #61 poslato: 20.02.2010. 18:00:21 »

Koliko vidim, Goran ovde ničiju priču nije decidirano ocenio kao najbolju od onih koje nisu uvrštene u zbirku. I ima li uopšte ikakve svrhe raspravljati o tome čija je priča najbolja ili najgora među onima koje nisu objavljene?

Ukoliko doživiš neuspeh na jednom konkursu ili kod jednog izdavača, priču pošalji na drugi konkurs ili drugom izdavaču. Ako priča vredi, neko će je sigurno objaviti.
Sačuvana

slobodni ste da nacrtate devu bez grbe, ali tada ćete primetiti da niste slobodni nacrtati devu...
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 20.02.2010. 18:16:39 »

Možda nebi bilo loše da se da jedan kraći prikaz priča koje nisu ušle, sa ocenom njihovih pozitivnih i negativnih strana.
Ne da se postavljaju na sajt, nego da se navedu i analiziraju njihove pozitivne i negativne strane.
Sačuvana
angel011
Anima

Van mreže Van mreže

PsychoKitty

Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 20.02.2010. 18:19:37 »

Možda nebi bilo loše da pisci obrate pažnju na pravopis. Smile

Goran je dao kraći prikaz te vrste za prethodnu antologiju, možda će i za ovu.
Sačuvana

meow
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #64 poslato: 20.02.2010. 18:28:44 »

Ej, malo se opusti, ljudi često kuckaju brzo i ne obraćaju uvek automatski pažnju da sve bude pod konac..  pozdrav
Sačuvana
angel011
Anima

Van mreže Van mreže

PsychoKitty

Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 20.02.2010. 18:35:08 »

Primetila sam da kucaš brzo, nekolje, nebi, jel...  Laughing

Mali savet: ako želiš da se baviš pisanjem, bolje je da obraćaš pažnju na pravopis i gramatiku. Stalno, ne samo kad šalješ rad.

Makar da ne bi došao u situaciju da napišeš: "Neznam zašto moja priča nije prihvaćena."  Mr. Green
Sačuvana

meow
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 20.02.2010. 18:41:54 »

Nemoj da brineš, rad je pismen, to mi je i sam Goran rekao. Umem da se potrudim. A kad se brzo kucka po forumima, imaj u vidu da oni koji nisu profesionalci često manje pažnje pridaju tačnosti, jednostavno ne reaguju po automatizmu. A sad ako je nekome zabavno loviti pravopisne greške po forumu, ok, svako ima svoj sport  Mr. Green.
Btw, moja priča nije prošla ne zbog gramatike, nego nekih drugih stvari, vezanih za motiv, vreme radnje i donekle karakter jednog lika.
Sačuvana
hidden
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #67 poslato: 20.02.2010. 19:27:20 »

Ako je cilj svih nas bio objavljivanje u "Apokalipsi" onda je izlisno raspravljati o tome ko je bolji od koga. I cije je neuspelo dete najlepse i najpametnije.
Osim, ako za svrhu nema pothranjivanje sujete.
Ako urednik ove antologije, o pricama koje nece biti objavljene, umesto da su trash moze da kaze da se dvoumio, da zasluzuju objavu na nekom drugom mestu isl. onda je to svakako dobar znak.
Lepo je znati da je neko o tvom radu zaista razmislio i prosledio ti kritiku a ne samo puko odbacivanje. To i tebi kao autoru govori da nisi promasen slucaj vec da ima nade ako se jos vise potrudis.
Sačuvana
bordehombre
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #68 poslato: 20.02.2010. 19:31:17 »

Gorane, hvala za povratne informacije.
Sačuvana
Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 20.02.2010. 19:51:38 »

O, ima i treša, itekako. A što se tiče pravopisa - ne zavaravajte se: niko neće čitati ono što je napisano pogrešno, sa lošim znacima interpunkcije, ili tekst koji je jednostavno - nepismen. To će eventualno raditi oni koji su za to plaćeni - nastavnici srpskog jezika i književnosti - i to samo kad je reč o domaćim i pisanim zadacima u okviru svoje radne obaveze. Nekoliko priča sam iz navedenog razloga ostavio posle prva dva pasusa. Šta ga znam, možda su ideje u njima genijalne, likovi okarakterisani maestralno, ali ako to ne može da se pročita, što bi rekao naš narod: jeb'o ćar vajdu. Pisanje je zanat kao i svaki drugi. Ko ga ne savlada, neka bira sebi drugu zanimaciju.
Naravno, i "Ciklus" i "Atlas" daleko su svetlosnim godinama od takvih uradaka, ali čisto da znate da su pristizali i oni.
Sačuvana
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 20.02.2010. 21:28:22 »

Ove koje su ušle, svakako ću pročitati kad se izda Apokalipsa, a voleo bih da vidim neki presek, analizu priča koje nisu ušle, zanima me da vidim kako drugi autori misle, kakve su im ideje, likovi, zaplet, šta je ono što je bilo pozitivno a šta negativno, da vidim da li su imali slične probleme kao ja u priči, itd. Mislim da bi to bilo korisno i za ostale.
Sačuvana
Amanda Robin
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 21.02.2010. 09:28:37 »

Citat
Nekoliko priča sam iz navedenog razloga ostavio posle prva dva pasusa. Šta ga znam, možda su ideje u njima genijalne, likovi okarakterisani maestralno, ali ako to ne može da se pročita, što bi rekao naš narod: jeb'o ćar vajdu. Pisanje je zanat kao i svaki drugi. Ko ga ne savlada, neka bira sebi drugu zanimaciju.

Ovo što Skrob kaže je verovatno najvredniji savet koji se može (a i mora) dati piscu početniku.

U to ime; bilo bi poželjno da u tu svrhu pišete realističnu prozu, makar u svrhu čiste vežbe, ili privatne 'radionice'. Još bolje: da to bude realistična proza sa autobiografskim ‘zapletom’, tj jednim konkretnim događajem. U takvoj prozi, bilo bi daleko lakše prepoznati neke boljke koje neretko unište priču sa odličnom idejom. Recimo, nelogičnost sleda događaja u priči, nepotrebne a po fabulu ubitačne digresije, potenciranje nekih sasvim levih i skroz nevažnih detalja, često gubljenje fokusa, menjanje logičnog sleda u toku pripovedanja, gubljenje tačke gledišta… ju nejm it.

U realističnoj prozi, većina toga bi se lako uočila - i od strane samog autora, pošto bi i sami lako uvideli gde, kad i kako “gube nit” u pripovedanju -  dok je u ‘fantastičnoj’ prozi to malo teže uočljivo, pogotovo od strane autora koji misle da im elemenat fantastike daje dozvolu za apsolutno sve proizvoljnosti koje im padnu na pamet u datom momentu.
Sačuvana
Milosh
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #72 poslato: 05.04.2010. 11:52:39 »

Pročitao sam sve odbijene priče osim one jedne novele od skoro 50 stranica za koju nisam imao snage. Ukoliko nekog zanima da čuje moje mišljenje o svojoj priči neka kaže. Izdvojio nekoliko priča koje su kandidati da uđu u naredni Emitor...

Jedno pitanje za Skrobonju: Da li će priča STAVROFOR KIPRIJAN na kraju ući u antologiju? I pored problematičnog i zbrzanog kraja ta mi je najbolja od ovih odbačenih, pa ako neće u zbirku sigurno ide u Emitor.
Sačuvana

Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 05.04.2010. 12:22:05 »

Za sada ga ne uzimaj za EMITOR, Marijan mi je poslao dorađenu verziju, samo što još nisam stigao da je pročitam. Javiću ti za koji dan.
Sačuvana
Eriops
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 05.04.2010. 14:25:28 »

Miloshe, moj pristanak za komentar imaš.
Sačuvana
bordehombre
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #75 poslato: 05.04.2010. 15:38:54 »

Isto važi i za mene, kao municije u Teksasu, povratnog info-a nikada dovoljno (Atlasovo poslednje delo).
Sačuvana
Milosh
Korisnik

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #76 poslato: 09.04.2010. 12:18:16 »

Ok. Nisam zaboravio, nego samo da nađem vremena da još jednom prođem kroz priče, dakle, ovih dana...
Sačuvana

Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 21.07.2010. 20:57:37 »

Ovo ce definitivno biti najbolja antologija do sada. Otova prica je sjajna - nesto izmedju Bakica i Dzeremaje sa osobenim dahom ravnice... I moj skromni doprinos je zgotovljen, jos samo da docekam price kojima mi prete Spomenka i Darko - i knjiga ide na lekturisanje...
Sačuvana
Draza
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 30.07.2010. 18:22:47 »

Kako izgleda sadržaj sada (bez Spomenkine i Darkove priče)?
Sačuvana

slobodni ste da nacrtate devu bez grbe, ali tada ćete primetiti da niste slobodni nacrtati devu...
Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 30.07.2010. 20:56:41 »

1. Predgovor - G.S.
2. SVE ŠTO RASTE - Adrijan Sarajlija
3. MAJKA SVIH ŠUMA - Damir Mikloš
4. DVOSTRUKI RAZLOG MALE BRAĆE - Milivoj Anđeljković
5. RIMEJK - Miloš Cvetković
6. STAVROFOR KIPRIJAN - Marijan Cvetanović
7. ŠUME BOSANSKE - Ranko Trifković
8. PEPEO JE ZASIPAO GRAD I OVU, POSLEDNJU NOĆ - Nastasja Pisarev
9. ČETIRI JAHAČA EVOLUCIJE - Biljana Malešević
10. BUĐENJE, CREVA, PUT - Ilija Bakić
11. BUDI MI SILAN I DOBRO MI STOJ - Oto Oltvanji
12. VEK - Aleksandar Gatalica
13. PISMA VANZEMALJCU - Slobodan Škerović
14. MARTA - Goran Skrobonja
15. IN VITAM AETERNAM - Đorđe Pisarev
16. JAMA - Dejan Ognjanović
17. PRIČA O MALOJ VRANI - Zoran Pešić Sigma
18. DIREROVA POSETA - Neda Mandić Spasojević
19. SISAJ! SISAJ! SISAJ! - Petar Petrović
20. DODIRI - Pavle Zelić
21. RUŽNI SU NAM UNUTARNJI ORGANI - Filip Rogović
22. POZNA JESEN U LURDU - Ratko Radunović
23. ČOPOR - Aleksandar Žiljak
24. U TEMELJIMA - Vladimir Lazović i Ivan Nešić
Sačuvana
Draza
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 31.07.2010. 10:47:13 »

O, konačno i RRR (za manje upućene Ratko R. Radunović autor priče "Postanje 38:9") uskače u zahuktalu Paladinovu kompoziciju slipstrim proze. Fino!

Kakva li nam mračna predskazanja ova knjiga donosi? Kakve li nam crne slutnje, od svih gore, stižu na 500+ strana?  I ko je šampion u mračnjaštvu i zloslutnosti, prema tebi uredniče? Very Happy
Sačuvana

Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 31.07.2010. 15:25:16 »

O, ovaj put je uglavnom mrtva trka - s tim što su priče izuzetno kvalitetne i biće ovo definitivno najbolja antologija do sada.
Sačuvana
angel011
Anima

Van mreže Van mreže

PsychoKitty

Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 31.07.2010. 18:35:46 »

Pošto kažeš da na dve priče i dalje čekaš, da li i dalje primaš priče?
Sačuvana

meow
Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 31.07.2010. 20:45:26 »

Uh. Bolje sačekaj sledeću - i ovako je već predebelo...
Sačuvana
angel011
Anima

Van mreže Van mreže

PsychoKitty

Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 31.07.2010. 21:30:14 »

Ne verujem da bih stigla da napišem, pitala  sam jer bi možda bilo zainteresovanih da sad pošalju.

Kad će sledeća?
Sačuvana

meow
Goran Skrobonja
Anima

Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 31.07.2010. 22:19:41 »

Nema žurbe. Objavljivanje Apokalipse planirano je za pred Novu godinu - dakle NE za Sajam. Mislim da je to bolje za knjigu, da se ne bi utopila u more drugih. Sledeću ćemo pripremati dogodine, pa priče mogu da se šalju (za sada) do juna 2011...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: